GT4 Belgium Cup: de start wordt in Zolder gegeven

30 maart 2018

Openingsjaar 2018 omvat uiteindelijk vier raceweekends: na Zolder maakt de GT4 Belgium Cup ook in Spa-Francorchamps (20-22 juli) deel uit van de GT4 European Series, net zoals op de Nürburgring (van 14 tot 16 september). In Zandvoort (6 tot 7 oktober) wordt dan de kampioen van dit eerste seizoen bekroond, tijdens een weekend dat wordt gedeeld met de GT4 Central European Cup. In de wetenschap dat er telkens twee wedstrijden van een uur op het programma staan, komen dus acht resultaten in aanmerking voor de eindrangschikking.

Naast de onderlinge competitie worden de Belgische deelnemers (die zich op voorhand moeten inschrijven) uiteraard ook opgenomen in de algemene uitslag. “Ik ben er zeker van dat het idee van een voor de Belgen voorbehouden race-in-de-race te houden, samen met internationale wedstrijden en als deel van goedgevulde startgrids, zijn vruchten zal afwerpen”, stelt Pascal Witmeur, Series Manager van het kampioenschap. “In 2018 trekken we dit nieuwe initiatief op gang, zonder te willen overhaasten. We denken vooral op lange termijn. Het doel is om zo snel mogelijk een tiental Belgische rijders in deze GT4 Belgium Cup samen te krijgen. De eerste wedstrijd in Zolder wordt echter een buitenbeentje: de GT4 European Series kent een zodanig groot succes, dat het maximum van 47 toegelaten wagens al heel snel werd bereikt, nog voor sommige teams hun inschrijving konden bevestigen. Gelukkig wordt de limiet nadien opgetrokken naar 60, zodat het probleem zich niet meer zal voordoen. In afwachting ben ik volop Belgische rijders aan het helpen om een zitje bij de reeds ingeschreven teams te laten veroveren.”

Met een peloton van 47 GT-bolides van de meest prestigieuze merken belooft de GT4 European Series volgend weekend in Zolder een spectaculaire start te krijgen. We kunnen haast niet wachten om te zien waar de de Belgische rijders zich in het peloton zullen bevinden… en zo de eerste hiërarchie van de GT4 Belgium Cup te ontdekken.

Zolder

7 - 8 april 2018

Spa-Francorchamps

21 - 22 juli 2018

Nürburgring

15 - 16 september 2018

Zandvoort

6 - 7 oktober 2018